НОВИНИ и АНАЛИЗИ от FROGNEWS - RSS Feed

Frognews ви предоставя актуални новини от България и света, анализи, интервюта, бизнес новини, новини от туризма, спортни новини, политически новини, етно календар, видео репортажи, анализи и коментари. frognews.bg

Latest articles

Вени Марковски: Клубовете в РСМ трябва да популяризират културата, а не да създават противопоставяне

Вени Марковски е български общественик и Интернет пионер. Той коментира по ТВ 1 нарасналото напрежение между България и РСМ. Последният случай на ескалация е жестокият побой над българина Християн Пендиков, който е секретар на българския клуб „Цар Борис III“ в гр. Охрид.

Пожар в складова база за автомобили край Бургас

Пожар е избухнал в складова база за автомобили край Бургас. Инцидентът е станал малко преди 19:00 ч. Към момента не се съобщава за застрашени или пострадали хора.

Борис Бонев: Възмутително е, че в НС има хора, неразбиращи безчинствата на БКП в миналото

„Спаси София“ преговаря с Продължаваме промяната и Демократична България по ключови приоритети преди изборите – развитието на кварталите на София; доброто управление и борбата с корупцията, откритостта към гражданите; София да бъде чист, зелен и проспериращ град. Борис Бонев посочи, че са се обединили около тези приоритети, но не са се съгласували около...

Представителят на България в ЕС се срещна с македонските българи

Постоянният представител на Република България към ЕС посланик Румен Александров разговаря с представители на организации на граждани с българско самосъзнание в Република Северна Македония, които са в Брюксел по покана на депутата в Европейския парламент Андрей Ковачев.

48-то НС завърши с колаж, подобен на този от детската градина

Освен с противоречивото си начало, трудният избор на председател, буксуването на парламента, игрите на кворум и др., 48-мото НС ще бъде запомнено с куриози като този, в който депутатите от Правната комисия работиха по късна доба, за да направят възможно гласуването и в последствие връщането на хартиената бюлетина. Инициатор на това велико предложение...

Радев с прозрение за Украйна, че краят на войната трябва да се реши с диалог

България и Унгария споделят убеждението, че решението на конфликта в Украйна няма да дойде с повече оръжия, а с повече диалог и дипломатически усилия за прекратяване на бойните действия. Това заяви президентът Румен Радев, след като прие президента на Унгария Каталин Новак, която е на официално посещение в България.

Председателят на ЕК иска санкции срещу Русия и международен център за разследване на престъпленията в Украйна

”Необходими са нов пакет от санкции срещу Русия и създаване на нов международен център в Хага за разследване на престъпленията в Украйна” -това обяви в Киев председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Тя пристигна в украинската столица заедно с повечето от еврокомисарите.

Сайтът на МФ за еврото ще струва 84 хил. лв. без ДДС

Информационният сайт на Министерството на финансите за еврото ще струва 84 000 лв. без ДДС.

Христо Грозев от от Bellingcat, заплашен от руски агенти, бяга и от Австрия

Разследващият журналист, изпълнителен директор на проекта Bellingcat Христо Грозев беше принуден да напусне Австрия, където живее около 20 години. За това пише The Moscow Times , позовавайки се на статия на австрийското издание на Falter.

Москва прати спецбойци на разбунтувалите се руски военни в Украйна

”Части от подразделение за специални операции на руското вътрешно министерство бяха изпратени в района на източния украински град Угледар”, съобщава украинска медия. Съобщава се още, че наскоро там е разбита рота от морската пехота на Тихоокеанския флот на Русия.

Discover, share and read the best on the web

Follow RSS Feeds, Blogs, Podcasts, Twitter searches, Facebook pages, even Email Newsletters! Get unfiltered news feeds or filter them to your liking.

Get Inoreader
Inoreader - Follow RSS Feeds, Blogs, Podcasts, Twitter searches, Facebook pages, even Email Newsletters!