Jak mohu obnovit články omylem označené jako přečtené?

Ihned po použití Označit vše jako přečtené klikněte na Zpět ve zprávě „Sekce označena jako přečtená.“ ve spodní části obrazovky: zůstává zobrazená asi šest sekund a vrátí všechny zdroje do původního stavu. Později vyberte pomocí šipky vedle Označit vše jako přečtené období, například Starší než den, a každý článek novější než zvolená hranice se znovu označí jako nepřečtený.

Vrátit zpět lze pouze poslední použití funkce Označit vše jako přečtené, a to jen jednou. Články, které jste četli jednotlivě, zůstanou přečtené a lze je obnovit jeden po druhém pomocí Označit jako nepřečtené.

Pozdější obnovení za určité období

  1. Otevřete zdroj, složku nebo Přehled zpráv, které jste označili jako přečtené.
  2. Klikněte na šipku vedle Označit vše jako přečtené. Nabídka Označit články jako přečtené nabízí možnosti Starší než den, Starší než dva dny, Starší než tři dny, Starší než týden a Starší než dva týdny.
  3. Vyberte období, které zahrnuje to, o co jste přišli. Články novější než zvolená hranice se znovu označí jako nepřečtené ve všech zdrojích v daném zobrazení. Ty, které jste otevřeli, při posouvání přeskočili nebo označili klávesou M, zůstanou přečtené.

Tlačítko Označit vše jako přečtené v Inoreaderu s otevřenou nabídkou obsahující možnosti Starší než den, dva dny, tři dny, týden a dva týdny.

Obnovení jednoho článku

Otevřete jej například z nabídky Nedávno přečtené na panelu profilu (klikněte na svůj avatar ve spodní části lišty karet) a klikněte na Označit jako nepřečtené v jeho řadě tlačítek v panelu pro čtení, nebo stiskněte M. Článek, na který se vztahovalo použití funkce Označit vše jako přečtené, nemá tlačítko Označit jako nepřečtené. Pro tyto články použijte možnosti Starší než. Vícenásobný výběr označí až 50 vybraných článků jako nepřečtené najednou.

Články, které zůstanou přečtené

Článek starší než 30 dní zůstane přečtený bez ohledu na to, co uděláte, a totéž platí pro článek, který nastavení složky Ponechat nepřečtené (Pro) označilo jako přečtený dříve. Najděte je v části Všechny články (Shift + 2) nebo pomocí vyhledávání a ty důležité si uložte do Přečíst později. Ve štítcích funkce Označit vše jako přečtené označuje každý článek jako přečtený jednotlivě, zpráva neobsahuje možnost Zpět a možnosti Starší než pouze označí další články jako přečtené.

Jak tomu předejít

V části Předvolby > Nastavení > Výpis článků > Chování při označování jako přečtené ponechte zapnutou možnost Vrácení akce Označit vše jako přečtené. Možnost Potvrzení označení jako přečtené si vyžádá potvrzení před označením více než 100 článků jako přečtených. Obě možnosti jsou ve výchozím nastavení zapnuté. Ostatní nastavení najdete v článku jak přizpůsobit zobrazení článků.

Možnost Zpět, možnosti Starší než a funkce Označit jako nepřečtené fungují ve všech tarifech. Vícenásobný výběr je součástí tarifu Pro.

Nemůžete najít odpověď? Kontaktujte podporu